Din guide till att leva med kronisk njursjukdom (CKD)

”Min Njurresa” har utvecklats för att ge dig de kunskaper och resurser som du behöver för att planera ett hälsosamt och bra liv när du får dialys eller andra behandlingar för kronisk njursjukdom (CKD).

Hitta svaren du söker

Hitta informationen du behöver för att känna dig trygg att gå vidare till nästa steg av din behandling.

Utforska dina behandlingsalternativ

Dialys måste anpassas för olika individer. Vilken sort passar dig? Utforska dina alternativ och hitta din behandling.

Lev bra med dialys

Lär dig hur du kan hålla dig fysiskt och psykiskt hälsosam när du får dialys. 

Den här hemsidan stöds av

Kronisk njursjukdom och dialysbehandling

Hitta svaren du söker

När du har pratat med din vårdgivare kan du behöva mer information innan du känner dig bekväm med och trygg att planera din dialys. Lär dig mer om kronisk njursjukdom (CKD) och hur det påverkar dig och din kropp.

Utforska dina behandlingsalternativ för kronisk njursjukdom

Utforska dina behandlingsalternativ

Kronisk njursjukdom (CKD) kan behandlas på olika sätt. Ta reda på vilken behandling som passar dina fysiska och känslomässiga behov och din livsstil så att du har mer kunskap när du fattar beslut om din behandling tillsammans med din vårdgivare.

Lev bra med dialys

Lev bra med dialys

För att leva ett bra liv med kronisk njursjukdom (CKD) behöver du kunna fatta fördelaktiga beslut. Lär dig om hur du kan hålla dig fysiskt och psykiskt hälsosam och leva ett bra liv när du får dialys.

Leva med kronisk njursjukdom (CKD)

Är du närstående till någon som får dialys?

Ditt liv kommer att förändras på olika sätt om du är närstående eller god vän till en patient som får dialys. Om du vet vad du kan förvänta dig blir det lättare att förbereda sig inför framtiden. Läs mer om vad du kan förvänta dig, hur du kan ge stöd till din närstående och varför det är viktigt att ta hand om dig själv.

Lär dig mer